Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، ۱۶ آذر در کشورمان روز دانشجو نامگذاری شده؛ در واقع این روز، به یاد سه دانشجویی است که در اعتراض به دیدار رسمی نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا با شاه پهلوی  آنهم چندی پس از کودتای ننگین آمریکایی ۲۸ مرداد، توسط رژیم ستم‌شاهی به شهادت رسیدند.

در ادامه پیام‌های مسئولان به مناسبت روز دانشجو آمده است:

آرمان استقلال‌خواهی شهدای ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها تداوم دارد

در متن پیام محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری به مناسبت روز دانشجو آمده است: همواره عقلانیت، خردورزی، نشاط علمی، خودباوری و امید، عدالت محوری و ظلم‌ستیزی و تلاش مضاعف حاصل از نیروی جوانی، ویژگی ممتاز و ارزنده‌ی وجودی دانشجویان بوده و هست که شکوفا شدن هر کدام از این خصایل در سایه تلاش و تکاپوی دانشگاه‌ها می‌تواند کشور را به سوی اهدافی والا، عالی و درخشان سوق دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 حضور پرنشاط دانشجویان در دانشگاه‌ها علاوه بر پویایی جامعه، تولید علم و دانش را نیز در سایه تلاش استادان، به دنبال دارد. تحقق مرجعیت علمی کشور با محوریت دانشگاه و با تکیه بر عنصر اخلاق و فضیلت‌های معنوی و همچنین ترویج گفتمان علم و فناوری به عنوان گفتمان غالب جامعه، همواره خواسته مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است، آن گونه که ایشان می‌فرمایند"آن چیزی که ما از محیط دانشجویی لم، هم در زمینه سیاست، هم در زمینه معرفت دینی در محیط دانشجویی است".

در ادامه متن پیام وزیر آمده است: بنابراین توجه به نقش و اهمیت دانشگاه‌ها و مراکز علمی به عنوان کانون سرنوشت‌ساز و تأثیرگذار پیشرفت علمی کشور و مراکز پرورش و تربیت دانشجویان متخصص متعهد، باید همواره مورد اقبال و عنایت همه مسئولان و سیاست‌گذاران باشد. آرمان استقلال طلبی و نفی وابستگی به بیگانه که در ۱۶ آذرماه ۱۳۳۲ با شهادت سه دانشجوی شهید دانشگاه تهران در جامعه ظهوری تازه یافته بود علی‌رغم انواع سرکوب‌های رژیم طاغوت ادامه یافت و در انقلاب اسلامی سال ۵۷ به یک شعار اصلی تبدیل شد و در نظام برآمده از انقلاب نیز به عنوان یک اصل مترقی سیاست داخلی و خارجی مطرح است.

در این پیام تاکید شده است: ریشه وابستگی می‌تواند در نیازمندی اقتصادی و سیاسی کشورها به یکدیگر باشد؛ جوانان پیرو شهدای دانشجوی ۱۶ آذر، امروز در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی؛ پژوهش و فناوری برای خودکفایی کشور در زمینه فناوری می‌کوشند و تلاش آنان در بسیاری از موارد در قالب محصولات شرکت دانش بنیان به خارج از کشور صادر می‌شود.نیروهای مسلح، تولید گران اقتصادی، کشاورزان و اقشار مختلف هر کدام نقشی ارزشمند در صیانت از شعارهای بنیادین انقلاب یعنی " استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی" ایفا می‌کنند و جامعه دانشگاهی نیز با فتح قله‌های علم و کسب جایگاه‌های رفیع در معتبرترین ارزیابی‌های علمی دنیا در درخشش گوهر استقلال و بزرگی مردم ایران در دنیا نقش دارند.خرسندم که بگویم هم اکنون که از نظر تولید علم و دانش فنی در سطح بسیاری خوبی قرار داریم و این فرصت فراهم است تا با حمایت ارکان دولت و مجلس، نقش مهمتری به دانشجویان، دانشمندان و اندیشمندان کشور داده شود تا با اتکای به دانش و انگیزه بالای خود؛ بتوانند برای رفع نیازهای کشور در زمینه‌های مختلف صنعتی، نظامی، کشاورزی و فرهنگی، اجتماعی راهکارهای علمی ارائه کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت:

گفتگو با تشکل‌های دانشجویی همواره یادآور آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی است

در متن پیام عباس شیراوژن، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت ۱۶ آذر آمده است: هر سال روز دانشجو فرصتی فراهم می‌آورد که گذشته پرافتخار جنبش دانشجویی را به یاد آوریم.گذشته‌ای که تصاویر زیبایی از استکبارستیزی، مبارزه با طاغوت، تسخیر لانه شیطان بزرگ، رشادت در دفاع مقدس، جهاد سازندگی و محرومیت زدایی بخشی از این روزهای درخشان است. 

در ادامه متن این پیام آمده است: گفتگو با تشکل‌های دانشجویی همواره یادآور آرمان‌های بلند انقلاب اسلامی است. آرمان‌هایی همچون استقلال، عدالت، آزادی و غیره حضور و فعال بودن تشکل‌های اسلامی در هر دانشگاه، شرایطی فراهم می‌کند که دانشجویان ما با تمرین تحلیل مسائل کشور، حساس بودن نسبت به سرنوشت کشور را می‌آموزند. همچنین در میان فعالیت‌های فرهنگی، سیاسی و تشکیلاتی نیروسازی و نخبه پروری برای آینده نظام اسلامی رخ می‌دهد. نخبه پروری بر اساس ارزش ها، آرمان‌ها و واقعیت‌های نظام اسلامی با توجه به جوان گرایی مورد تأکید رهبری عزیز انقلاب اسلامی، در سال‌های آتی، نقش تشکل‌های دانشجویی در پیشرفت کشور جدی‌تر از گذشته خواهد بود.

انتهای پیام/

نیوشا یعقوبی کد خبر: 1121064 برچسب‌ها روز دانشجو

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: روز دانشجو تشکل های دانشجویی انقلاب اسلامی دانشگاه ها روز دانشجو آرمان ها ۱۶ آذر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۶۲۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرزاد جهان‌بین در مراسم تجلیل و تقدیر از استادان و معلمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان با تبریک روز معلم و گرامیداشت سالروز شهادت استاد فرزانه شهید مرتضی مطهری، با اشاره به حدیث امیرالمومنین حضرت علی علیه‌السلام با تأکید بر اینکه دانایی باید توانایی به همراه بیاورد، عنوان کرد: تحلیل روند شرکت در کنکور در بیست سال رنشان می‌دهد اقبال مردم به آموزش عالی کم شده و از دلایل اصلی آن ناتوانی نظام آموزش عالی در پیوند دانایی و توانایی بوده است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به خطر جایگزینی آموزش غیررسمی با آموزش رسمی افزود: وقتی یک سیستم به حد اشباع می‌رسد در قوس نزول و سقوط می‌افتد و اگر نتوان با تحلیل درست گذشته، ایده جدیدی ارائه کرد و سیستم را در منحنی جدیدی قرار داد، کار آن سیستم تمام است.

عضو شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها با اشاره به سخنرانی ۱۸ فروردین دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه جامع دارای چهار رکن است، خاطرنشان کرد: باید نظام تربیتی، نظام علمی، نظام فرهنگی و نظام فناوری در دانشگاه باید باهم باشند و این ایده جدید نجات‌بخش آموزش عالی است.

جهان‌بین متذکر شد: تربیت تخصصی براساس آمایش سرزمینی و تلفیق تئوری با عمل و قدرت استفاده دانش برای حل مسائل مردم و قراردادن آن در خدمت منافع آنها از ارکان این ایده جدید و آموزش عالی است، چراکه دانش‌آموختگان براساس نیاز‌ها و ظرفیت‌های موجود در منطقه امکان بهره‌برداری درست و مناسب از دانش خود را کسب خواهد کرد.

وی با اشاره به نظام فرهنگی و تربیتی بیان کرد: خواسته جامعه و خانواده‌ها از آموزش عالی فراهم بودن محیطی سالم و ارزشی برای پرورش و تربیت نسلی فرهیخته، امیدوار، باکرامت، قانونمند، دارای اعتماد به نفس، سختکوش و ... است.

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در دانشگاه باید از حافظه‌محور بودن عبور کرد و به یادگیری عمیق و کاربردی رسید، دانشگاه باید محل پرورش ذهن تحلیلی برای دانشجویان باشد و مهارت توانایی حل مسائل جدید با استفاده از داشته‌های موجود را به آنها بدهد و آنها را از ساده‌انگاری در فهم و‌حل مسائل برهاند و این امر در سایه توجه به نظام فرهنگی و تربیتی شکل می‌گیرد.

جهان‌بین مطرح کرد: اگر این چهار نظام در کنار یکدیگر قرار بگیرد و به صورت همزمان در دانشگاه اجرا شود، آموزش عالی تعالی خواهد داشت و از بحران خارج خواهد شد.

به گزارش آنا، تجدیدمیثاق با شهدای گمنام واحد زاهدان، دیدار و گفت‌وگو با معلمان مدارس سما به مناسبت روز معلم، دیدار و گفت‌وگو با استادان همیار فرهنگ، دیدار با فعالان تشکل‌ها و کانون‌ها و بسیج دانشجویی و حضور در منزل هیئت علمی تازه درگذشته، مرحوم دکتر سرگلزایی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر در گامبیا/ اهتمام قاهره برای تداوم گفتگو با تهران
  • کم‌بارشی‌های کشور جبران شد؟!
  • معرفی برگزیدگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در تبریز
  • گفتمان انقلاب اسلامی در دنیا فراگیر شده است
  • مصدومیت آرمان رمضانی برطرف شد
  • پیام تبریک بانک سرمایه به مناسبت دهه فجر
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • باید به تشکل‌های تولیدی و نیروی کار اولویت دهیم
  • اعطای «گرنت» به تشکلهای دانشجویی تصویب شد